Kanapka z pastą i łososiem

Składniki przepisu

200 g wędzonego łososia

3 jajka ugotowane na twardor

1 czerwona cebula

3-4 łyżeczki kaparów z zalewy

1 pęczek koperku

1 pęczek szczypiorku

1 łyżeczka musztardy

1 łyżka majonezu

pieprz i ewentualnie sól

1 świeża chrupiąca bagietka

 

Wydrukuj przepis >>



Nowy Rok i czas karnawału, spotkań ze znajomymi czy przyjaciółmi.  Dobrze od czasu do czasu podrasować znane już przekąski.

W tym przepisie całą robotę robi pasta. Łosoś jest kropką nad i.

PASTA

Cebulę kroimy w drobną kostkę i wkładamy do miski

Ugotowane i przestudzone jajka również kroimy drobno i dodajemy do miski.

Kapary odsączamy z zalewy i siekamy drobno. Dokładamy do pozostałych składników

Cały pęczek koperku siekamy i dokładamy do reszty

Szczypiorek również kroimy drobno i dodajemy do całości. Przyprawiamy pieprzem. Dokładamy musztardę i łyżkę majonezu.

Majonez ma być tylko spoiwem.

Mieszamy wszystko razem dokładnie, ewentualnie możemy doprawić solą ale dodane kapary już były słone i odstawiamy na godzinę w chłodne miejsce.

Bagietkę kroimy w ukośne kromki i nakładamy grubą warstwą pastę. Na wierzch kładziemy zrolowany plaster łososia i dekorujemy gałązką koperku

Smakuje rewelacyjnie. Można podać białe wino albo dobrze schłodzone prosecco.

Smacznego

Wydrukuj przepis >>

 

Komentarze

Brak komentarzy i ocen do tego przepisu. Dodaj własną ocenę za pomocą poniższego formularza.

Dodaj własny komentarz

  • 5    4    3    2    1