Kuchnia Galicyjska
Kuchnia Galicyjska
-
Gałuszki słowackie z bryndzą
Bryndzowe gałuszki są znanym pasterskim daniem na Słowacji. Najlepiej smakują w górskich zagrodach albo pasterskich kolibach
Zobacz przepis >> -
CANEDERLI
CANEDERLI , to potrawa typowa dla krajów południa Europy tj. Włoch i Austrii.Jest to klasyczne danie tzw
Zobacz przepis >> -
Bieszczadzki schab pieczony
Pieczyste z dodatkiem kminku to typowe dla dawnej Galicjii i zaboru Austro-Węgierskiego. Kminek robi tu niesamowitą robotę
Zobacz przepis >> -
Baranie żeberka z miętą w tle
Cesarstwo Austro-Węgierskie miało pod sobą wiele narodowości. To między innymi przełożyło się na kuchnię
Zobacz przepis >> -
Zupa kminkowa z kluseczkami
Kuchnia narodów Europy Środkowej, to ogromna skarbnica przepisów kulinarnych. Monarchia Habsburska a ściślej mówiąc kuchnia Galicyjska przejęła bogate tradycje, pełne smaków, aromatów, ciekawych i przede wszystkim smacznych dań od narodów należocych do Austro-Węgier
Zobacz przepis >>
- 1
- 2